Deze blog is er om op allerlei manieren verhalen te delen.

Er zijn vier categorieën van blogposts:

  • Leven: is een kunst. Iets wat je in elke levensfase opnieuw moet leren. Ik zoek levenslessen in jouw verhalen en soms vind ik ze terug in mezelf. Als schrijver en lezer geef ik verhalen door aan ieder die ze horen wil.
  • Religie: is een oefening in het omgaan met dingen die we fundamenteel niet begrijpen, met onszelf bijvoorbeeld. Het fundament van dat niet begrijpen zou je God kunnen noemen. Als pastor ga ik graag met jou op zoek naar jouw weg. Zo ervaar ik mijn eigen weg.
  • Wetenschap: Wiskunde is heel makkelijk. Je kadert een deel van de werkelijkheid af en daar geldt een objectieve waarheid. In de natuurkunde, scheikunde … tot de theologie wordt de wereld steeds moeilijker te (be)grijpen. Als vrouwelijke natuurkundige hoop ik een brug te slaan tussen de visie van de nerd en die van de vrouw; soms val ik ertussen.
  • Relaties binnen een familie zijn heel kwetsbaar. Je wilt voor de ander zorgen, maar je moet haar ook loslaten zodat ze – met vallen en opstaan – haar eigen weg kan vinden. Als moeder, pleegmoeder, oma en soms ook als docent is het de kunst op elk moment weer het juiste evenwicht te vinden tussen beschermen en laten gaan. Liefdevol loslaten.

Alice Cottaar (1961) is (voor)lezer, ingenieur, natuurkundedocent, vagenistisch vegetariër, (pleeg)moeder, voorganger, bijziend, schrijfster, biseksueel, wetenschappelijk onderzoeker, autist, (oppas)oma, klokkenluider en in een identiteitscrisis.