De schepping van een boek

Een goede moeder sterft

Scheppingsdag 1

In den beginne …

Chaos in het hoofd van Eva. Haar moeder, haar vader, haar verleden. Gestorven voor ze duidelijk had wat er gebeurd was. Kan ze het licht van het duister scheiden?

 

Scheppingsdag 2

1968 Expats in Ann Arbor, Michigan, eerste klas lagere school. In Eva’s slaapkamer een hemelbed – nee, voor haar was het een aardebed. Was Amerika de hemel op aarde?

 

Scheppingsdag 3

Op zee krijgt de wereld een andere snelheid, een andere dimensie. Op een of ander manier verlies je daar het contact met het moederland waar je geworteld was.

 

Scheppingsdag 4

Eva’s moeder aanbidt de zon. Haar vader aanbidt haar moeder door haar licht te weerkaatsen, maar blijft op afstand. Wat te kiezen, de zon of de maan? Dag of nacht? Als ze beiden geen slaap bieden.

 

Scheppingsdag 5

Overdag – vroeg in de ochtend rillend in het koude buitenbad – leert Eva zwemmen. ‘s Nachts vliegt ze boven haar dromen uit maar ze komt niet hoog genoeg.

 

Scheppingsdag 6

Ze kunnen elkaar niet liefhebben. Ze vinden bij elkaar geen grond. Maar als ze uit elkaar zijn, blijken beiden gek op honden. Die bijten Eva. Slachtoffer, zondebok? What’s in a name?

 

Scheppingsdag 7

Nu is het aan jou? Het verhaal is gelanceerd en jij mag het opvangen in je eigen tijd, op je eigen plaats. Rust.

Deze boeken geschreven voor alle mensen die anders zijn. Iedereen dus.

Bekijk ook mijn boekenpagina of boekpresentatie.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *