Barsten

Themalunch in de Kapel

Denk niet dat je offer volmaakt zal zijn.

Er is een barst, een barst in alle dingen

Daar komt het licht door naar binnen.

Anthem, Leonard Cohen

 

We worden oud, rimpelig, ziek en … Een fase in het leven waarin het onmogelijk wordt om de rimpels weg te strijken. En waarom zouden we?

Ook als gemeenschap beginnen we barsten te vertonen. Maar dat betekent niet dat we niets te betekenen hebben. Integendeel. De laatste levensfase is bij uitstek geschikt om onze verhalen en ervaringen te delen met anderen.

Je kunt het leven van een individu zien als een boom die voeding nodig heeft, maar die ook voeding geeft als hij delen verliest die afsterven. Sommige bomen voeren – als ze hun einde voelen naderen – waardevolle voedingsstoffen de grond in of via een netwerk van wortels naar andere bomen, die allen op hun eigen manier verder groeien de toekomst in.

Zondag 24 maart zullen we in de dienst van 12 uur het thema inleiden om daarna ons meegebrachte eten en ideeën over het onderwerp te delen. Om half 2 is de dienst afgelopen en om 2 uur hopen we – met vereende kracht – de keuken van de kerk weer netjes over te dragen aan hen die na ons komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *